Memorial Exèrcit Republicà de Pujalt

Ajuntament de Pujalt // P08175

Us convidem a recórrer el que va ser Camp d'Entrenament de l'Exèrcit Popular de la República, del Cos XVIII, de Pujalt. On varen viure i preparar milers de persones per lluitar a la Guerra Civil Espanyola (1936-1939).

Proposem fer una vista guiada recorrent el bosc, immersos en un paisatge magnífic, on anireu descobrint els barracons, latrines, tendes, cuines, habitatges, refugis antiaeris, etc. Podreu observar i comprendre una mica millor com entrenaven, com s'organitzaven i com vivien els soldats durant la Guerra Civil.

Al centre d'interpretació, hi ha un recull de restes trobades a la base d'instrucció, objectes personals, cartes, fotografies i una mica d'història de soldats que hi vivien. També veureu un audiovisual amb les vivències reals dels que en aquell llavors eren els nens del poble, ens explicaran el seu punt de vista i com ho van viure.

Visitant les instal·lacions del campament us retrobareu amb tot aquest món silenciós, desaparegut durant molts anys i que entre tots hem de mantenir com a memòria viva d'allò que va succeir i que no volem reviure mai més.

Activitats

Visita guiada d’una durada aproximada de 2h

Informació sobre l'activitat

L'Ajuntament de Pujalt treballa per recuperar la nostra història i que no quedi en l'oblit. Donant a conèixer el passat, és l'única manera de valorar el present i millorar el futur. Especialment és un homenatge a tothom qui va viure i patir aquells tràgics moments.

Temporada d'obertura

Visites concertades a petició qualsevol dia. Imprescindible reservar plaça amb un dia d'antelació. (24 h)

Dades de contacte:

Anna Escorihuela

Memorial Exercit Popular de Pujalt
Carretera Pujalt, s/n, 08282 Pujalt, Barcelona, España

memorialexercitpopular@gmail.com

691 24 27 94

Més informació

Recomanacions al nostre entorn: