• Alt PenedèsAlt Penedès
  • MasoveriaMasoveria
  • 1010 persones
  • 11 espigues

CAN TEULERA

La nostre Masia esta situada a Sant Marti Sarroca (Barcelona), municipi amb una població aproximada de 3200 habitants, a 291 metres d’altitud, i en concret situada a la barriada de La Torre i Sant Pere ad Vincula, a sis kilòmetres de Vilafranca i a quatre de Sant Martí.
Els camins d’accés estan asfaltats.
Es una Masia tradicional de construcció en diferents etapes, probablement ja en una bona base del Segle XIX – va estar fins els anys 1940/60 escola primària del barri per a nenes- encara es pot veure on hi ha l’actual celler on era la sala de classe, amb l’armari del mestre- .
Renovada i potenciada en dos etapes ben diferenciades en el Segle XX, sobre els anys 1945, i en els anys 70.
A partir dels anys 25 va passar a ser com la majoria de cases de la comarca, una Masia a ple funcionament d’activitat econòmica/agrària.
Partint de la base del treball a la vinya i la elaboració pròpia del vi, amb les seves premses, botes, etc.
i posterior venda a majoristes de la zona (Bodegues Trias, Berger, Codorniu, Freixenet, Rovellats, etc.) Aquesta activitat principal, es complementava amb la sembra de gra, blat, civada, farratges, productes d’horta, important producció d’alls – molt típica de la zona del  Penedès- , i també en la cria d’animals de granja (cabres, conills, ànecs i oques, tota classe d’aviram, porcs, etc.).
Totalment autosuficient i que també com activitat molt important era portar tots aquests productes al mercat dels dissabtes a Vilafranca per oferir-los directament a la seva clientela, bona part de la pròpia Vilafranca i també de tota la comarca de l’ Alt Penedès, i que encara avui es concentra en aquest mercat.
Durant una època determinada els productes estrella de la zona, apart del raïm,  van ser els forcats d’alls, lligats en dos trenes, melons i síndries i també l’aviram, i com a mostra destacada, el gall típic del Penedès, estrella de la Fira del Gall que es celebra cada any la setmana abans de Nadal.
La Masia es troba en una zona marcadament agrària, amb d’altres masies similars escampades per tota la zona, cada una d’elles amb la seva porció corresponent de terra.
Es una zona amb un marcat caràcter en els seus homes i dones, forts, molt treballadors com es pot comprovar en el treball i la cura en que conreen les seves terres, horts, son gent austera i fortament arrelada a aquesta terra, que la cuiden talment com un jardí.
La Masia esta situada al peu de la muntanya, amb vistes generals sobre el Penedès, rodejada de vinyes i de camps de cereal.
Destaca que trobant-nos a tan sols sis kilòmetres d’una ciutat com Vilafranca i de unes comunicacions extraordinàries – tres sortides d’autopista- , Bus Barcelona, ferrocarril, TAV (sense estació), es respiri una tranquil•litat tant accentuada.
Així mateix la zona s’aprofita d’aquesta oferta de serveis i comunicacions tant generosa.
La Masia esta preparada per a poder fer una estada de deu persones adultes amb tots els serveis imprescindibles.
A planta primera: Cinc habitacions, cada una d’elles amb un llit de matrimoni, amb un bany complert que dona servei a totes elles, un gran distribuïdor amb funcions de saleta d’estar.
A demes contem amb dos llitets de fusta de baranes regulables per a nens petits i un bressol de viatge.
Planta baixa: Una complerta cuina amb llar de foc –pels dies freds de l’hivern- , rentaplats, forn elèctric, cuina amb quatre focs i un de gran, tots ells a gas, amb tots els estris per a poder cuinar, paelles, olla a pressió, batedora, cafeteres, torradora, microones, coberteria, bateria cuina, vaixella, etc.
Taula per sis persones.
Menjador amb taula per fins a catorze comensals.
Sala d’estar amb tv, Canal+, DVD, aparell de FM, Router wifi per Internet, i diversos jocs de taula, cartes, dominó……..
Sala de bany amb dutxa, mampara, complert i modern.
Celler, 50 M2, amb taula de ping-pong, i racó tradicional amb botes de vi buides.
Jardí: Situat al davant de la casa, de aprox.200m2+200M2, amb molta zona d’ombra, fresc a l’estiu, i càlid a l’hivern, sempre ben disposat per a prendre-hi el sol, lloc tranquil per la lectura, per escoltar els cants dels ocells, per observar la natura….
També podrem fer un partit de bàdminton, voley, etc,  En un extrem es disposa d’una petita piscina de 4.5 m. de diàmetre per 1.1 m.de fons, amb filtre, per banyar-s’hi i refrescar-s’hi que amb el complement de dutxa de jardí, fa molt agradable el gaudir-ne.
Dins del jardí també hi trobem dos oliveres centenàries, que imprimeixen caràcter, i també una figuera que es la verdadera senyora del jardí, que ofereix tota la seva ombra  i frescor en les hores mes dures de l’estiu.
Es l’autèntic centre d’accció de la masia.
Aparcament al darrera de la Masia: Aquí tenim lloc suficient per aparcar 6-10 vehicles, també integrat dins el jardí i camp de la zona que envolta a la Masia, marcat per la presencia d’un considerable cirerer.
Pels voltants es ideal per a la practica de la bicicleta, per caminar, fer passejades, hi ha molts camins de terra que creuen rieres amb força vegetació arreu.
Es tracta doncs d’una Masia ideal per a desconnectar, que tenim una especial atenció i respecta per tot lo natural, no fem servir pesticides, insecticides, algun dia facilitarem el tractament de les escombraries, en combinació amb els contenidors, que de moment la red no ens ofereix, en fi que el nostre objectiu últim es el de cuidar el nostre planeta, començant per els petits detalls.
Esperem i desitgem que vostè sigui un dels nostres !!

NIRC: PB 145

Activitats a l'entorn

Informació sobre el propietari

----

Dades de contacte:

Eva Calaf

CAL RAMON TEULERA - BARRI DE LA TORRE 08731-Sant Martí Sarroca - Barcelona

mcanteulera@gmail.com

617229597

Més informació