Amb el Mediterrani de fons, el Balcó de Miravinya (Alt Penedès)

 

Una panoràmica excepcional amb el Mediterrani de fons: El Balcó de Miravinya

Amb el bon temps et volem proposar que vinguis a gaudir d’aquesta meravellosa panoràmica amb el Mediterrani de fons des de l’indret conegut com “El Balcó” de Miravinya. Situat al nord de l’Alt Penedès, des d’aquest mirador podreu conèixer de quina forma l’orografia trencada d’aquest territori ha propiciat la producció vitivinícola del Penedès.

Aquest, juntament amb quatre miradors més, conformen la Ruta Miravinya, que et convida a descobrir el Penedès i gaudir plenament dels seus extraordinaris paisatges. Un viatge familiar per la geografia, la natura, la cultura i la història del paisatge del vi

Per què el Penedès està completament cobert per feixes i camps de vinya? Què hi van trobar els romans en aquesta terra? Què va portar els pobladors de fa mil anys a aixecar castells sobre tants turons? I, en definitiva, què converteix el vi del Penedès en tan especial?

La regió presenta una climatologia suau i càlida que fa d’aquesta una terra fèrtil per a la vinya, protagonista d’aquest paisatge, però amb un convidat d’excepció, el mar Mediterrani. Des d’aquí recomanem la vista al Santuari de la Mare de Déu de Foix, a Torrelles, un dels temples més antics de Catalunya.

La geografia converteix aquest indret en especial i, al mateix temps, amaga molts enigmes. Un d’ells és el misteri de la filla de Cal Fàbregues i el Serpent…vine a descobrir-la!

 

You must be logged in to post a comment.