El territori EPIREMED (Pirineus Mediterranis) us espera!

 

Els Encantats, Parc Natural d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Autor: Sergi REboredo. Arxiu Ara Lleida.

 

Aquest territori que s’estén per la vessants nord i sud dels Pirineus més propers al Mediterrani ens permet descobrir bellíssims paratges, des del Rosselló fins a la Noguera, compartint un entorn geogràfic articulat per la serralada dels Pirineus, coronada per muntanyes carregades de simbolisme com el Canigó, a la banda francesa, o la Pica d’Estats, en el vessant sud. Per l’est, la serralada va descendint fins a submergir-se en les càlides aigües de la Mediterrània. Tot plegat concentra en un petit espai paisatges molt diversos i una gran riquesa d’ecosistemes naturals.

Més de 2000 anys d’història hi han deixat la seva petjada en un entorn que ha sabut conservar un ric substrat de patrimoni material i immaterial que ens permet endinsar-nos en el nostre passat i projectar el futur comú. Aquest territori ha estat unit per una història comuna durant segles. Ha conegut etapes de gran prosperitat i episodis tràgics, des de l’Edat Mitjana fins a la segona guerra mundial.

Per acollir els visitants aquest territori transfronterer ofereix serveis de gran qualitat i experiències molt interessants, amb una gran diversitat de rutes que es poden seleccionar d’acord amb les preferències personals i ens permeten descobrir els racons més singulars i fascinants.

El podem recórrer per senders, camins i carreteres de gran bellesa. Els seus espais naturals compten amb una biodiversitat excepcional que els fa únics a Europa, amb més de 600 espècies de flora i fauna d’indubtable valor ecològic i en un entorn geològic del tot singular.

 

 

Podràs gaudir-ne realitzant les activitats que més us apassionin com el senderisme, l’esqui, passant per la bicicleta, la vela o el submarinisme a més d’una llarga llista d’altres esports, així com espais de termalisme, que trobareu en aquests paratges.

Donat que la cuina és el paisatge a la cassola, aquests paisatges i climes diversos ens permeten gaudir d’un extraordinari viatge gastronòmic i enològic per tot el territori Epiremed, on podem xalar amb el sabor autèntic dels productes de la costa, de l’alta muntanya i dels seus rics vessants, a banda i banda d’una línia fronterera quasi imperceptible.

Acompanya’ns a gaudir de tot el que ens ofereixen els Pirineus Mediterranis!

No et perdis cap novetat!

TOP