Fira Internacional del Formatge de Pastor
Del 24 al 25 d’agost, a Taüll (Alta Ribagorça)
L’allotjament rural Casa Comella, de la veïna localitat de Barruera, ens recomana aquesta fira com a exemple de la lluita per conservar les tradicions, produir aliments saludables i mantenir activitats que contribueixen a la preservació dels ecosistemes naturals i rurals.
Fira té com a objectiu donar a conèixer i promocionar els formatges artesans que s’elaboren en petits obradors que utilitzen la llet del seu propi ramat alimentat amb les pastures de l’entorn.
Per a donar reconeixement a aquesta tradició i valorar el treball que hi ha darrere de cada formatge, s’ha creat el segell “Formatge de Pastor”, un distintiu que identifica als productes que reuneixen aquestes característiques.
Durant la fira hi haurà paradas d’artesans formatgesr i altres productors agroalimentàries locals. Els visitants tindran l’oportunitat de conèixer, tastar i adquirir els seus productes.
S’organitzaran diverses activitats, tallers i degustacions, on els representants d’algunes de les formatgeries participants compartiran la seva història, experiència i el projecte que hi ha darrere dels seus formatges.
El programa de la Fira no s’ha fet públic encara. Quan estigui disponible l’enllaçarem en aquest post.