Formatges del Pirineu, el llegat gastronòmic

Imatge cedida per l’Arxiu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

 

En tot el territori Epiremed podem gaudir d’una gran cultura culinària que ha conservat el llegat de les elaboracions tradicionals, on destaquen els deliciosos formatges elaborats artesanalment pels obradors de cada vall. Descobreix amb nosaltres les formatgeries que pots trobar en aquest territori i les activitats que s’hi realitzen. 

A Adrall (Alt Urgell) trobaràs la formatgeria “Mas d’Eroles”, on a més d’una visita guiada per les instal·lacions, podràs fer una degustació dels seus formatges. Al Pallars Sobirà tenim la formatgeria “Girola” (València d’Àneu), una granja de cabra pirenaica, on elaboren els formatges i altres productes làctics, i la formatgeria “Tros de Sort” (Sort), també amb granja pròpia, i on treballen amb llet crua de vaca. 

No podem oblidar “Casa Mateu” (Surp, Pallars Sobirà), on produeixen formatges de qualitat, respectant al medi ambient, “La Roseta de Gavàs” (Gavàs, Pallars Sobirà), on elaboren formatges de llet crua de cabra i pasturen el seu ramat a l’Alt Pirineu, o la formatgeria “Or Blanc de Corroncui” (Corroncui, Alta Ribagorça), una empresa familiar que es dedica a la producció de llet d’ovella d’alta qualitat. 

 

Fotografia de Adriana Olsina. Imatge cedida per l’Arxiu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Curat, tendre, de vaca, de cabra o com més t’agradi!

No et perdis cap novetat!

TOP