Les Termes de Caldes de Montbui: el balneari dels romans

Descobreix les Termes Romanes de Caldes de Montbui. I gaudeix de les aigües termals !

Vols saber com era un spa a l’Antiguitat? Amb Thermalia-Museu d’Art i Patrimoni de Caldes de Montbui ho podràs descobrir! En aquest centre temàtic a l’entorn de la cultura de l’aigua termal, en descobriràs els orígens, els beneficis per a la salut i les instal·lacions que ens permeten gaudir-ne en l’actualitat.

Thermalia presenta el patrimoni, la història, els personatges i les tradicions que caracteritzen Caldes de Montbui, a partir del fet singular que l’aigua termal hi brolla de la terra a 74º C,  fet que ha marcat els orígens i la personalitat de la vila. Hi podrem trobar les termes romanes més ben conservades de tota la Península.

Les estructures més antigues daten de finals del segle I aC, i formaven part d’un gran conjunt que abastava l’antic hospital, els balnearis de Can Rius i Broquetas i la plaça de la Font del Lleó, brollador d’aigua termal a més de setanta graus! La piscina construïda pels romans (en ús fins al segle XIV) mostra la monumentalitat de l’antic complex termal, que encara conserva les entrades i sortides d’aigua calenta originals. També s’hi pot veure dues piscines més petites que podien servir per a banys individuals.

T’apuntes a visitar les termes?

You must be logged in to post a comment.