Vedella amb rovellons de la Torre d’en Bofill
La Torre d’en Bofill és un allotjament d’agroturisme situat als peus de Cardona, al fons de la vall. Els agrada molt tenir cura dels seus clients i preparar-los uns bons àpats amb les receptes de pagès, les de tota la vida.
Ens recomanen posar-nos el davantal a mig matí per preparar aquest plat ben suculent.
Primer cal rossejar en una cassola de terrissa 2kg de costella de vedella, ben magre. Se la fa enrossir amb una mica de llard de porc. Quan comença a coure’s s’hi posa la sal i un toc de pebre.
Quan ja està ben enrossida, s’hi afegeix una copeta de conyac per aixecar els sabors dipositats al fons de la cassola. Seguidament s’hi incorpora una ceba tallada menuda i un tomàquet i s’hi dona unes quantes voltes amb una cullera. A continuació s’enriqueix amb una branqueta de sajolida i una altra de timó i un grapat de camagrocs deshidratats, dels que van collir la tardor passada. Es remena tot sovint fins que estigui tot ben rossejat.
S’hi afegeixen 500ml de brou de carn i es deixa que es vagi coent amb foc moderat durant 2 hores. Quan faltin uns 10 minuts per finalitzar la cocció hi incorporen 400gr de rovellons fregits amb una mica d’all, dels que tenen guardats al congelador des de l’hivern passat.
I ja està tot fet. Tan sols cal servir aquest guisat, acompanyat d’una bona llesca de pa per aprofitar tot el suquet, i estar preparats per llepar-se els dits!